İSTANBUL / ESENYURT - Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu

Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu

Örnek Mah. 1359. Sokak No3 ESENYURT / İSTANBUL
Vizyon
Sürekli gelişime inanan, okuyan, araştıran, analiz ve sentez yapabilen, bilgili, becerikli, kendine güvenen bireylerin yetiştiği; bütün öğrencilerin çağdaş ve bilime dayalı bir eğitim ortamında, yaşama ve bir üst öğrenime hazırlandığı; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı; çağa ve teknolojik gelişmelere uyum sağlayan; çevrenin eğitim, bilim ve kültür merkezi olan; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliği ile çevrede, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde örnek bir model okul olmaktır.
Misyon
Bireysel nitelikleri dikkate alarak öğrenimlerini; bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, çevresiyle iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları, kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamak, Bulunduğu yerleşim yerindeki toplumun okur-yazar oranını yükseltmek; toplumun kalkınması ve gelişmesine katkıda bulunmak; insanların daha mutlu, refah içinde yaşamasına katkıda bulunmak, Eğitim-Öğretim verdiğimiz öğrencileri ailesine ve Türk toplumuna yararlı birer fert olarak kazandırmaktır.
Başarılar
Karate şampiyonası il 3.lüğü, Kick Boks Türkiye 1. ve 2.liği, Halter İstanbul 1.liği
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Ders Başlama Saati : 09.00 Ders Bitiş Saati : 15.10 (Çarşamba 16.00)
İngilizce / Arapça
Ulaşım
Beylikdüzü Migros durağından Büyükçekmece / Esenkent minibüsleri ile veya Bizimkent Köprüsünden 142B Otobüsü ile bulut durağında inip yürüyerek. Bakırköy/Bahçeşehir 146´nolu İETT otobüsleri ile bulut durağında inip yürüyerek. Avcılardan Avcılar/Esenyurt minibüsleri ile bulut durağında inip yürüyerek. Okulumuz Esenyurt Nikah Sarayına yakın bir konuma sahiptir.
Servis Bilgisi
Öğrenci servis hizmetimizi Nazar Turizm tarafından yapılmaktadır. Servis İletişim Numarası:0537 654 40 99 - Gürkan KALANDER
Şehir Merkezi
İl Merkezine Uzaklık : 32.9km / İlçe Merkezine Uzaklık: 1,5km
Sportif Etkinlikler
İlçemizde düzenlenen tüm spor müsabakalarna okulumuz katılmaktadır. İlçe Atletizm Müsabakaları 2.liği 2017 İlçe Güreş Müsabakaları 2.lik ve 3.lükler. Kickboks İstanbul 1.liği ve 2.liği. Kick Boks Türkiye 1.liği ve 2.liği. İstanbul Karate Şampiyonluğu 3.lüğü. 29 Ekim Cumhuriyet Karate Şampiyonluğu
Bilimsel Etkinlikler
4006 Tübitak Bilim Fuarı (-2016-2017-2018-2021-2022) Harezmi Eğitim Modeli-(2021-2022/ 2022 - 2023)
Proje Çalışmaları
Okulumuzun Oluşturduğu Projeler: Olumlu Davranış Kazandırma Projesi(ODAK), Robotik Kodlama ve Yazılım Projesi, Yunus Emre Sevgisiyle Kucaklıyor Projesi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün "Harezmi Eğitim Modeli" projesi okulumuzda 2021-2022 eğitim yılında uygulanmaktadır.
E-Twinning